ΓΙΩΤΑ ΝΤΟΥΡΜΑ: 4ο Λύκειο Χαλκίδας, Β Λυκείου 2013 -2014

Πέρασε κιόλας μια ολόκληρη σχολική χρονιά παρέα με το Φροντιστήριο Μ.Ε ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. Μια χρονιά γεμάτη αναμνήσεις και εκπλήξεις! Πιστεύω πως δεν θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη επιλογή, μου ενέπνευσε αμέσως εμπιστοσύνη και νομίζω τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Ένα Φροντιστήριο πραγματικά μέσα σε όλα, καθώς δεν αρκείται αποκλειστικά στην γνώση αλλά και στην δημιουργία ουσιαστικής σχέσης με τους μαθητές. Το Φροντιστήριο Μ.Ε ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ αποτελείται από άριστους εκπαιδευτικούς, που πρώτο τους μέλημα είναι να σε κάνουν να νιώσεις άνετα και έπειτα η γνώση που μαζί τους θεωρείται δεδομένη! Ήταν πάντα πρόθυμοι να με βοηθήσουν και να μου απαντήσουν χωρίς να με κατακρίνουν στις γνωστές σε πολλούς και ως "χαζές ερωτήσεις".

Το μάθημα γίνεται μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και αρκετές φορές χρησιμοποιείται η ηλεκτρονική μέθοδος ώστε να γίνει πιο κατανοητό. το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιθυμία του προσωπικού να βρίσκεται πάντα κοντά στα παιδιά και να τα στηρίζει σε κάθε μαθησιακή ή ακόμη και προσωπική δυσκολία! Δεν ήταν λίγες οι φορές για παράδειγμα που όταν ήμουν στανοχωρημένη για κάποιο λόγο, οι καθηγητές θέλησαν να με βοηθήσουν και να μου δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους. Κυρίως βέβαια ο κος Ν. Χριστοδούλου, ο οποίος χτίζει μια ξεχωριστή σχέση με κάθε μαθητή, συζητώντας ιδιαιτέρως για διάφορα ζητήματα που ίσως απασχολούν τον μαθητή.

Πως μπορώ βέβαια να μην αναφέρω και τις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνονται κατά καιρούς πάντα με μεγάλη επιτυχία με σκοπό να ενδυναμώσει τις σχέσεις μαθητή καθηγητή αλλά και να κάνει τον μαθητή να ξεφύγει από την καθημερινή ρουτίνα και πίεση των μαθημάτων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι υπέροχες εκδρομές που έχουν γίνει, οι αγώνες ποδοσφαίρου ανάμεσα σε καθηγητές και μαθητές, τα πρωταθλήματα (pro evolution), η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τέλος οι εκπλήξεις γενεθλίων (σημαντικής μέρας για κάθε παιδί).

Συνοψίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσα πιστεύω να είχα επιλέξει καλύτερο Φροντιστήριο από το Φροντιστήριο Μ.Ε ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ και είναι μόνο το 1ο έτος λειτουργίας του!