ΧΟΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΑ: Μοριακή Βιολογία & Γενετική - Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2008-2009)

Η γνωριμία μου με τον κ. Χριστοδούλου έγινε το καλοκαίρι του 2008, όπου και ανέλαβε την προετοιμασία μου στα μαθηματικά κατεύθυνσης την δεύτερη φορά που αποφάσισα να δώσω πανελλαδικές.

Η συνεργασία μας στέφτηκε με επιτυχία, τόσο η ικανότητα του στη μετάδοση γνώσεων, όσο και η συνέπεια του συνέβαλαν σε αυτό. Δουλέψαμε μαζί μεθοδικά, η αυστηρότητα του απέναντι στις απαιτήσεις του από εμένα και τις επιδόσεις μου ήταν κομβικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου. Το κλίμα κατά την διάρκεια των μαθημάτων με γέμιζε ενέργεια, ένιωθα ότι εκπληρώναμε τους στόχους του μαθήματος και με το παραπάνω, ενώ ταυτόχρονα το μάθημα γινόταν διασκεδαστικό, με απίστευτη δεξιοτεχνία με γέμιζε σωρό ασκήσεων, τις οποίες ποτέ δεν παρέλειπα, γιατί πάντα υπήρχε ένα στοίχημα μεταξύ μας. Αργότερα διαπίστωσα πως ήταν η παιδαγωγική του μέθοδος.

Συνολικά, από την συνεργασία μας δύο στοιχεία είναι τα πλέον σημαντικά. Πρώτον η συμβουλευτική του καθοδήγηση στον επαγγελματικό μου προσανατολισμό ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Χωρίς την γνωριμία μας θεωρώ πως δεν θα έπαιρνα την απόφαση να ξανα δώσω. Δεύτερον , έχοντας ήδη μια μεγάλη αποτυχία στα μαθηματικά θεωρούσα πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα είχα να αντιμετωπίσω την δεύτερη χρονιά των εξετάσεων θα ήταν ο φόβος. Στο σημείο αυτό ο ρόλος του ήταν καταλυτικός. Την ημέρα των εξετάσεων ήξερα ότι κατέχω τη γνώση.

Τέλος, είναι χαρά μου που η σχέση καθηγητή-μαθητή που χτίσαμε διατηρείται μέχρι και σήμερα.