Μαθηματική Σκέψη

Κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει Πανελλήνιους Διαγωνισμούς στα Μαθηματικά με τις επωνυμίες

Επιτυχίες μαθητών μας: Κουλοχέρη Μαρία (εδώ), Αλέξανδρος Σελντία (εδώ), Σταθόπουλος Στάθης, Δεμερτζής Νίκος, Τζάνη Μαρία, Καραντώνη Ελένη

Με τους μαθητές που διακρίνονται συγκροτεί τις Εθνικές Ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις Βαλκανιάδες και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Μαθητές του Φροντιστηρίου Χριστοδούλου, με ιδιαίτερη κλίση και αγάπη στα Μαθηματικά έχουν μια πολύχρονη παρουσία στους διαγωνισμούς με σημαντικές μάλιστα διακρίσεις.

Οι διαγωνισμοί αφορούν στους μαθητές των τάξεων Β', Γ' Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα οφέλη που αποκομίζει ένας μαθητής από τη συμμετοχή του σε αυτούς τους διαγωνισμούς είναι πολλά. Ασχολείται με ένα αντικείμενο το οποίο αγαπά ιδιαίτερα και στο οποίο εμβαθύνει, διευρύνει τον κύκλο των γνωριμιών του με συνομηλίκους του που έχουν κοινά ενδιαφέροντα (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην πρώτη φάση των διαγωνισμών παίρνουν μέρος περίπου 15000 μαθητές από όλη την Ελλάδα), αποκτά την εμπειρία της συμμετοχής σε γραπτό διαγωνισμό με εξωτερική αξιολόγηση.

Το Φροντισήριο μας οργανώνει ειδικά τμήματα κάθε χρόνο για πολύ καλούς μαθητές που έχουν έφεση στα μαθηματικά και θέλουν να λάβουν μέρος:

    1. Στους ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ της Μαθηματικής Εταιρείας.
    2. Στον Μαθηματικό διαγωνισμό Kangooro

Στα τμήματα αυτά διδάσκονται απολύτως ειδικευμένα θέματα που έχουν πέσει στους διαγωνισμούς και τις ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ από τους εξειδικευμένους Μαθηματικούς μας. Επίσης, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, υπάρχουν τμήματα για μαθητές των τάξεων Ε' και ΣΤ' Δημοτικού.

Επίσης προσκαλούμε τα παιδιά με αγάπη, κλίση και ενδιαφέρον στα μαθηματικά. Σκοπός μας δεν είναι να διδάξουμε τα βασικά σχολικά μαθηματικά , κάτι που ο μαθητής μπορεί να το κάνει πιθανόν με επιτυχία και με τους γονείς του , αλλά να του συμπληρώσουμε τις θεμελιώδεις γνώσεις, να διευρύνουμε το μαθηματικό του ορίζοντα , να το βοηθήσουμε να εμβαθύνει στις έννοιες που γνωρίζει ή που θα αποκτήσει , να του καταδείξουμε τον τρόπο της μαθηματικής σκέψης, να τον κάνουμε να ερευνά και να του ασκήσουμε τις μαθηματικές του δεξιότητες με τέτοιο τρόπο , ώστε να αποκτήσει μια πιο γερή και αληθινή σχέση με τα μαθηματικά, κάτι που θα τον οδηγεί επιτυχώς ως πυξίδα σε όλη τη μαθητική του διαδρομή.

Κλείσετε μέσω Γραμματείας ένα προσωπικό ραντεβού μαζί μας, για περισσότερες πληροφορίες για το πως ετοιμάζονται οι ομάδες αυτές.

Δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως, από το Σεπτέμβριο. Ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος.